• 1403/08/05 - 13:38
  • - تعداد بازدید: 124
  • - تعداد بازدید کنندگان: 98
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

ارائه پرونده سلامت فردی جهت تعامل با پزشک خانواده با فناوری بلاک چین

گفتگو با دکتر مصطفی لنگری زاده درباره ارائه پرونده سلامت فردی جهت تعامل با پزشک خانواده با فناوری بلاک چین

340076.mp3 ارائه پرونده سلامت فردی جهت تعامل با پزشک خانواده با فناوری بلاک چین

آقای دکتر مصطفی لنگری زاده، مجری طرح تحقیقاتی با عنوان "ارائه پرونده سلامت فردی جهت تعامل با پزشک خانواده با فناوری بلاک چین" در گفتگویی به تشریح این طرح پرداخت.

-

1- با تشکر از حضور در این مصاحبه، لطفا خودتان را معرفی کرده و سوابق علمی، پژوهشی، اجرایی و عملی خود و فعالیت های مرتبط با این پژوهش را بیان کنید:

 

دکتر مصطفی لنگری زاده هستم. در حال حاضر به عنوان عضو هیات علمی و با رتبه علمی دانشیار در گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی مشغول فعالیت علمی هستم. حدود 15 سال است که به عنوان عضو هیات علمی فعالیت داشته و راهنمایی بیش از 50 پایان نامه در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد، اجرای حدود 30 طرح تحقیقاتی را برعهده داشته ام. هم اکنون به عنوان دبیر هیات ممتحنه و ارزشیابی انفورماتیک پزشکی با وزارت بهداشت همکاری می کنم.

 

2- دلیل اصلی شما برای انتخاب این طرح تحقیقاتی چه بود و چه کسانی در این پژوهش یاری دهنده شما بودند؟

 

یکی از مهمترین دلایل انتخاب این موضوع، بکارگیری و استفاده از فناوری بلاکچین در تبادل داده های پرونده سلامت فردی با پزشک خانواده به منظور افزایش سطح امنیت و محرمانگی داده های پزشکی بوده است. این پژوهش به عنوان رساله دکتری (جناب آقای مهدی حاج ابراهیمی) در رشته انفورماتیک پزشکی تعریف شده و از مشاوره جناب آقای دکتر نیک سرشت (عضو هیات علمی دانشگاه شیراز) در این مسیر بهره مند شده ایم.

 

3- پژوهش تان را معرفی کرده و با معرفی ویژگی ها و نوآوری های آن در خصوص موضوعات و محورهای آن شرح دهید:

 

در این پژوهش تلاش شده است تا ضمن طراحی پرونده سلامت فردی (برای بیماران تحت پوشش خدمات پزشک خانواده) از فناوری بلاکچین به عنوان فناوری تبادل داده و افزایش امنیت داده های بهداشتی و درمانی افراد استفاده شود. در فناوری بلاکچین رمزنگاری و رمز گشایی داده های انتقال داده شده بین بلاک های مختلف با استفاده از کدهای طولانی انجام می شود که دسترسی به آنها به صورت غیر مجاز تقریبا غیرممکن است. استفاده از این فناوری می تواند راه حلی برای چگونگی حفظ محرمانه داده های بیماران در تبادل داده الکترونیکی باشد.

 

4- آیا این پژوهش به مرحله اجرا و بهره برداری رسیده است؟

 

نمونه اولیه سیستم طراحی شده و مورد ارزیابی قرار گرفته است؛ لیکن هنوز به مرحله بهره برداری عمومی و تجاری سازی نرسیده است.

 

5- این طرح پژوهشی چه گره ای از مشکلات مردم باز خواهد کرد؟

 

این پژوهش می تواند آغازی باشد برای بهره گیری دیگر پژوهشگران انفورماتیک پزشکی و رشته های مشابه در بکارگیری قابلیت های فناوری بلاکچین در زمینه های بهداشتی-درمانی و همینطور آغازی باشد بر اعمال مالکیت و کنترل داده های پزشکی افراد تحت پوشش پزشک خانواده بر داده های پزشکی خود.

 

6- انتظار شما از مسئولین و متولیان امور پژوهشی در زمینه حمایت و یا توسعه فعالیت های مشابه چیست و چه راهکارهایی پیشنهاد می کنید؟

 

متاسفانه محدودیت های زیادی در دسترسی به سامانه ها و پایگاه های اطلاعاتی وجود دارد که مورد نیاز ضروری پژوهشگران می باشد. همچنین دسترسی به داده و نیز همکاری پزشکان و همکاران گروه های بالینی لازم است مورد توجه متولیان امور پژوهشی قرار گیرد. در نهایت طراحی، بکارگیری و ارزیابی اینگونه سیستم ها مستلزم صرف هزینه های نسبتا بالا می باشد که مستلزم حمایت و ارائه راهکار از سوی مسئولین امر پژوهش در سطح دانشگاه ها می باشد.

 

7- اگر توضیح دیگری درخصوص برنامه های جاری، آینده و اهداف تان دارید در خاتمه این گفتگو بفرمایید:

 

مطمئنا پیاده سازی این پروژه می تواند در رفع مسائل تبادل داده الکترونیک راه گشا باشد. امیدوارم با ادامه این مسیر و همکاری سایر پژوهشگران، گام مثبتی در راستای استفاده از فناوری های نوین و هوش مصنوعی در حوزه های مختلف بهداشت و درمان برداشته شود.

 

 

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,[اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 340076
:
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

دکتر مصطفی لنگری زاده

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings