• 1402/04/05 - 10:26
  • - تعداد بازدید: 262
  • - تعداد بازدید کنندگان: 194
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

تحلیل جامع مداخلات معنوی در پیشگیری و مدیریت خودکشی دانشجویان

گقتگو با دکتر مهرداد کاظم زاده عطوفی درباره تحلیل جامع مداخلات معنوی در پیشگیری و مدیریت خودکشی دانشجویان و پیشنهاد الگوی مناسب بومی

16757.mp3 تحلیل جامع مداخلات معنوی در پیشگیری و مدیریت خودکشی دانشجویان

دکتر مهرداد کاظم زاده عطوفی مجری طرح تحقیقاتی "بررسی و تحلیل جامع مداخلات معنوی در پیشگیری و مدیریت خودکشی دانشجویان و پیشنهاد الگوی مناسب بومی" در گفتگویی به تشریح این طرح پرداخت.

-

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر مهرداد کاظم زاده عطوفی دارای دکتری تخصصی روانشناسی بالینی و همچنین دارای مدرک MPH سلامت روان است. او از سال 1370 در دانشگاه علوم پزشکی ایران مشغول فعالیت های علمی و پژوهشی، اجرائی و درمانی است. حوزه پژوهش‌های وی متمرکز بر دو حوزه کاربردی سلامت جنسی زوجین و سلامت معنوی بوده است. وی در طول سالیان فعالیت خود درخصوص تأسیس و راه اندازی دو مرکز تحقیقاتی (مرکز تحقیقات بهداشت روان و مرکز تحقیقات سلامت معنوی) در دانشگاه اقدام کرده و به مدت 3 سال مسئولیت مرکز تحقیقات سلامت معنوی دانشگاه علوم پزشکی ایران را بر عهده داشته است. همچنین به مدت 12 سال مسئولیت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان به عهده او بوده است. در این گفتگو، به طرح تحقیقاتی دکتر کاظم زاده عطوفی با عنوان "بررسی و تحلیل جامع مداخلات معنوی در پیشگیری و مدیریت خودکشی دانشجویان و پیشنهاد الگوی مناسب بومی" پرداخته شده است. 

 

در آغاز گفتگو دلیل اصلی شما برای انتخاب این طرح تحقیقاتی و پژوهش چه بود؟

با توجه به شیوع رفتار خودکشی در جامعه و همچنین لزوم توجه به امر پیشگیری در گروه‌های هدف خاص، بر آن شدیم تا یکی از حوزه‌های مهم در زمینه پیشگیری از خودکشی را در جمعیت دانشجویی مورد بررسی قرار داده و براساس مطالعات انجام شده در سطح ملی و بین المللی یک الگوی بومی را در زمینه مداخلات معنوی به منظور پیشگیری از خودکشی در گروه دانشجویان تدوین کنیم.

 

لطفا مختصری در مورد طرح پژوهشی خود توضیح دهید:

این طرح پژوهشی در مرکز تحقیقات سلامت معنوی دانشگاه علوم پزشکی ایران ثبت و تأیید شده و در 3 مرحله به انجام رسیده است. در مرحله نخست نتایج کاربردی مرور نظام مند مداخلات معنوی در پیشگیری و مدیریت خودکشی تحلیل شد و در مرحله دوم وضعیت موجود بررسی گردید. نقاط قوت، ضعف، چالش‌ها و پیشنهادات تبیین گردید و ارتقای مداخلات از دیدگاه ذینفعان کلیدی بررسی شد. در مرحله سوم استانداردهای مورد انتظار الگوی مناسب بومی برای مداخلات معنوی در پیشگیری و مدیریت خودکشی تعیین گردید. 
با توجه به اینکه هدف ما از انجام این پژوهش ارتقاء و گسترش مداخلات معنوی در پیشگیری و مدیریت خودکشی از طریق به اشتراک گذاشتن نتایج مطالعه با ذینفعان در عرصه‌های سیاست گذاری، مدیریتی و اجرایی بوده است در حال حاضر منتظر ارتباط با ذینفعان کلیدی این حوزه هستیم.

 

آیا این طرح به اجرا درآمده است؟


با توجه به اینکه استفاده کننده نهایی از اطلاعات این طرح پژوهشی، مراجع مربوط به حوزه سلامت و همچنین مسئولین مرتبط با امور دانشجویان هستند جنبه‌های مراحل ترجمان دانش آن به انجام رسیده و در واقع این طرح از ابتدا تجاری سازی شده بوده است.

 

دستاوردهای طرح پژوهشی چه گره ای از مشکلات نظام سلامت باز خواهد کرد:


نتایج این طرح به طور مستقیم در حوزه پیشگیری موجب صرفه جویی های بسیار در حوزه سلامت شده و همچنین می‌تواند در محافظت از گروه
های در معرض خطر به عنوان سرمایه‌های مهم انسانی بسیار مهم باشد. حوزه  سلامت معنوی امروزه بسیار مورد توجه محققین و متخصصین حوزه سلامت قرار گرفته است و در جامعه ما با توجه به زمینه‌های موجود اجتماعی و فرهنگی، استفاده از توان بالقوه این بخش از وجود انسان می‌تواند سلامت جامعه را ارتقاء داده و همچنین از آسیب‌های روانی اجتماعی پیشگیری کند. 
بنابراین پیشنهاد می‌شود محققین در حوزه سلامت معنوی طرح‌های پژوهشی متفاوتی را تدوین و اجرا کنند. همچنین مسئولین حوزه سلامت به‌خصوص سلامت دانشجویان می‌توانند از نتایج این طرح استفاده کنند.

-

(مشاهده پیام ترجمان دانش در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور)

--

پادکست گفتگو با دکتر مهرداد کاظم زاده عطوفی

  • گروه اخبار : گروه های محتوا
  • کد خبر : 16757
:
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings