• 1402/10/10 - 02:32
  • - تعداد بازدید: 249
  • - تعداد بازدید کنندگان: 225
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

استراتژی امیدوار کننده برای بیماران مبتلا به چاقی و دیابت

گفتگو با دکتر سارا مینائیان درباره استراتژی امیدوار کننده برای بیماران مبتلا به چاقی و دیابت

321445.mp3 استراتژی امیدوار کننده برای بیماران مبتلا به چاقی و دیابت

دکتر سارا مینائیان، مجری طرح تحقیقاتی با عنوان "بررسی و مقایسه لاکتوباسیلوس های جدا شده از مدفوع افراد چاق دیابتی و غیر دیابتی" در گفتگویی با روابط عمومی دانشگاه به تشریح این طرح پرداخت.  

-

_ با تشکر از جنابعالی با معرفی خود، سوابق علمی، پژوهشی، اجرایی و عملی و فعالیت‌های مرتبط با این پژوهش را بیان فرمایید:

با سلام و احترام، من دکتر سارا مینائیان فارغ التحصیل دکتری رشته میکروبیولوژی، دانشیار و رئیس مرکز تحقیقات مقاومت‌های میکروبی و سرپرست پژوهشکده ایمونولوژی و بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی ایران هستم. بیش از 60 مقاله علمی و 60 سخنرانی و پوستر در کنفرانس‌های علمی معتبر داخلی و خارجی منتشر کرده ام. همچنین دارای دو ثبت اختراع داخلی و یک ثبت اختراع خارجی و بیش از 24 ثبت ژن در بانک جهانی Gen Bank  هستم. در زمینه آموزش نیز در هدایت بیش از 50 دانشجوی پزشکی و علوم پایه به عنوان استاد راهنما و استاد مشاور نقش داشتم.

 

_ دلیل اصلی شما برای انتخاب این طرح پژوهشی چه بوده و چه کسانی در این پژوهش یاری دهنده شما بوده اند؟

پژوهش های جدیدی که در دنیا صورت گرفته نشان می‌دهد باکتری‌های موجود در روده افراد مختلف با تولید متابولیت‌های ثانویه می‌توانند در ایجاد بیماری یا سلامت افراد تاثیرگذار باشند. دیابت از جمله بیماری‌های غیرواگیرداری است که در سال‌های اخیر به یکی از بزرگترین مشکلات سیستم سلامت در دنیا بدل شده است. پروبیوتیک‌هایی مانند گونه‌های لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم اثرات مفیدی بر ترکیب و عملکرد میکروبیوتای روده، التهاب و حساسیت به انسولین دارند. بنابراین تعدیل میکروبیوتای روده از طریق پروبیوتیک‌ها یا سایر مداخلات ممکن است یک استراتژی امیدوارکننده برای بهبود سلامت متابولیک در بیماران مبتلا به چاقی و دیابت باشد. در این زمینه سرباز نخبه محمد حسین رضی زاده و مرکز تحقیقات جراحی‌های کم تهاجم کمک‌های شایانی برای انجام این طرح داشتند.

 

_ پژوهش‌تان را معرفی کرده و با معرفی ویژگی و نوآوری‌های آن در خصوص موضوعات و محورهای آن شرح دهید:

هدف از این پژوهش بررسی شیوع لاکتوباسیلوس‌ها در میکروبیوتای روده بیماران مبتلا به چاقی و دیابتی در مقایسه با افراد سالم بود و اینکه آیا شیوع این باکتری‌ها با پیامدهای سلامت متابولیک در این جمعیت مرتبط است یا خیر. چاقی و دیابت هر دو می‌توانند باعث ایجاد التهاب در بدن شوند و از ویژگی‌های لاکتوباسیلوس‌ها کاهش التهاب در بدن است.  نتایج این پژوهش نشان داد لاکتوباسیلوس‌ها در گروه‌های چاق و چاق دیابتی در مقایسه با افراد سالم شیوع کمتری دارند. بنابراین این امکان وجود دارد که با تجویز این لاکتوباسیلوس‌ها به بیماران چاق و دیابتی بتوانیم تا حد زیادی از التهاب در بدن آنها پیشگیری کنیم. به طور کلی با بررسی میکروبیوتای بیماران مختلف افق‌های جدیدی برای درمان یا پیشگیری از بیماری‌های مختلف ایجاد می‌شود.

 

_ آیا این پژوهش به مرحله اجرا و یابهره برداری درآمده است؟

بله این پژوهش پس از به اتمام رسیدن با توجه به نتایج به دست آمده از آن، پایه تعداد دیگری از پژوهش های مربوط به میکروبیوم قرار گرفته و علاوه بر آن طی جلسه ای نتایج آن در اختیار چند پزشک غدد و داخلی قرار گرفته است تا از نتایج آن بهره برداری لازم صورت پذیرد.

 

_ این طرح پژوهشی چه گره ای از مشکلات مردم باز خواهد کرد؟

به طور کلی، این پژوهش اهمیت بالقوه میکروبیوتای روده در نتایج سلامت متابولیک افراد را نشان می‌دهد و پیشنهاد می‌کند که تعدیل میکروبیوتای روده از طریق پروبیوتیک‌ها یا سایر مداخلات ممکن است یک استراتژی امیدوارکننده برای بهبود سلامت متابولیک در بیماران مبتلا به چاقی و دیابت داشته باشد. تحقیقات بیشتر در این زمینه پتانسیل ایجاد مداخلات موثرتر برای پیشگیری و درمان بیماری‌های متابولیک مختلف از جمله چاقی و دیابت را فراهم می‌کند.

 

_ انتظار شما از مسئولین و متولیان امور پژوهشی در زمینه حمایت و یا توسعه فعالیت‌های مشابه چیست و چه راهکارهایی را پیشنهاد می‌کنید؟

فراهم کردن بودجه کافی و بستر مناسب برای انجام این تحقیقات و برگزاری جلساتی با اساتید بالین، صنایع و کارخانجات مختلف با مراکز تحقیقاتی برای بازگو کردن مشکلات خود و حل این مشکلات از سوی پژوهشگران مراکز تحقیقات انجام شود. همچنین همکاری موثرتر اساتید بالین و علوم پایه منجر به ایجاد افق‌های جدیدی در پیشگیری، تشخیص و درمان بسیاری از بیماری‌ها خواهد شد.

 

_ اگر توضیح دیگری درخصوص برنامه‌های جاری، آینده و اهداف تان دارید در خاتمه این گفت‌وگو بفرمایید:

خوشبختانه سیاست اصلی مرکز تحقیقات مقاومت‌های میکروبی تعامل با گروه‌ها و مراکز تحقیقاتی مختلف درون دانشگاهی و برون دانشگاهی بوده و به کمک این تیم سازی، پروژه‌های موفق و اثرگذار زیادی در حوزه بهداشت و در حوزه صنعت صورت پذیرفته و اثرات آن در جامعه جاری و ساری است. بنابراین از همین جا به تمامی پژوهشگران، پزشکان و صنعتگران و مراکز تحقیقات داخل و خارج دانشگاه اعلام می‌کنیم مرکز تحقیقات مقاومت‌های میکروبی آماده هرگونه همکاری و حل مشکلات آنها در قالب طرح‌های تحقیقاتی اثرگذار است.

-

(مشاهده پیام پژوهش در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور)

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,[اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 321445
:
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings