• 1403/08/05 - 15:38
  • - تعداد بازدید: 81
  • - تعداد بازدید کنندگان: 70
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

میزان بروز عوارض حین روزه داری در بیماران با سابقه جراحی چاقی و متابولیک

گفتگو با دکتر محمد کرمان ساروی درباره میزان بروز عوارض حین روزه داری در بیماران با سابقه جراحی چاقی و متابولیک

340094.mp3 میزان بروز عوارض حین روزه داری در بیماران با سابقه جراحی چاقی و متابولیک

آقای دکتر محمد کرمان ساروی، مجری طرح تحقیقاتی با عنوان " بررسی میزان بروز عوارض حین روزه داری در بیماران با سابقه جراحی چاقی و متابولیک – یک مطالعه مقطعی مولتی سنتریک بین المللی" در گفتگویی به تشریح این طرح پرداخت.

-

1- با تشکر از حضور در این مصاحبه، لطفا خودتان را معرفی کرده و سوابق علمی، پژوهشی، اجرایی و عملی خود و فعالیت های مرتبط با این پژوهش را بیان کنید:

 

دکتر محمد کرمان ساروی هستم، دانشیار گروه جراحی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران، معاونت آموزشی قطب علمی آموزشی جراحی درون بین کشور، رییس انجمن جراحی چاقی و متابولیک ایران، رییس کمیته علمی فدراسیون جهانی جراحی چاقی و متابولیک در آسیا و اقیانوسیه.

 

2- دلیل اصلی شما برای انتخاب این طرح تحقیقاتی چه بود و چه کسانی در این پژوهش یاری دهنده شما بودند؟

 

به دلیل آنکه سوالات بسیاری توسط بیمارانی که تحت جراحی چاقی و متابولیک قرار گرفته بودند همواره جهت زمان مناسب و چگونگی روزه داری مطرح بود و آگاهی از نحوه درست آمادگی جهت روزه داری برای پیشگیری از عوارض، بسیار مهم است. اساتید معروف دانشگاه های مختلفی از سراسر دنیا در این طرح یاری دهنده بودند. به طور ویژه از زحمات پروفسور عبدالرحمن نیمری استاد دانشگاه هاروارد امریکا، خانم دکتر فرح حسین استاد دانشگاه آریزونا-فونیکس امریکا و استاد محترم آقای دکتر عبدالرضا پازوکی استاد محترم دانشگاه علوم پزشکی ایران، قدردانی می کنم.

 

3- پژوهش تان را معرفی کرده و با معرفی ویژگی ها و نوآوری های آن در خصوص موضوعات و محورهای آن شرح دهید:

 

این پژوهش یک مطالعه بین المللی مولتی سنتریک بود که اساتید دانشگاه های معتبر جهان شامل جراحان معروفی از کشورهای امریکا، لبنان، اردن، امارات، مصر، مالزی، عمان، پاکستان، آذربایجان، ترکیه، قطر و فرانسه با ثبت عوارض حین روزه داری در بیمارانی که قبلا تحت عملهای جراحی چاقی و متابولیک قرار گرفته بودند، در جهت انجام پژوهش و ایجاد یک گایدلاین جهانی، کمک زیادی کردند. در واقع این پژوهش یک گایدلاین مبتنی بر شواهد است که به بیماران توصیه های لازم را جهت پیشگیری از عوارض ارایه می کند.

 

4- آیا این پژوهش به مرحله اجرا و بهره برداری رسیده است؟

 

بله و نتایج آن در مجله معروف و معتبر Scientific Reports که از مجلات جزو مجموعه نشریات Nature هست چاپ شده است. نتایج مطالعه توسط انجمن های جراحی چاقی و متابولیک کشورهای مختلف به بحث و بررسی گذاشته شده است و در قالب راهنمای بالینی به بیماران ارایه شده است.

 

5- این طرح پژوهشی چه گره ای از مشکلات مردم باز خواهد کرد؟

 

این پژوهش به صورت یک راهنمای بالینی به بیماران ارایه می گردد تا ضمن تحمل آسان تر روزه داری در بیماران، عوارض را به حداقل برساند. ما می دانیم که بسیاری از مسلمانان در ایران و سایر کشورهای جهان، پس از جراحی چاقی و متابولیک، به دلیل کاهش حجم معده و نیز کاهش جذب مواد غذایی که جزو اصول اساسی برای کاهش وزن و بیماری های مرتبط با چاقی از جمله دیابت نوع دو و فشارخون بالا هستند، برای انجام روزه داری دچار مشکلاتی هستند که تهیه این گایدلاین کمک زیادی به آنها خواهد کرد.

 

6- انتظار شما از مسئولین و متولیان امور پژوهشی در زمینه حمایت و یا توسعه فعالیت های مشابه چیست و چه راهکارهایی پیشنهاد می کنید؟

 

کارنامه من نشان می دهد که اکثر پژوهش هایم بین المللی، اما بدون بودجه یا با حداقل بودجه انجام شده است. اما عقیده دارم باید پژوهشگران حمایت و تشویق شوند. طی سالیان اخیر مقالات راهبردی و گایدلاین های بسیاری با همکاری فدراسیون جهانی جراحی چاقی (ایفسو) و انجمن جراحی چاقی و متابولیک امریکا (ASMBS) نوشته ام که در تثبیت جایگاه ایران در عرصه های بین المللی بسیار تاثیرگذار بوده است و علیرغم تشویق های بین المللی، در داخل کشور، کمترین بازخورد را داشته است.

 

7- اگر توضیح دیگری درخصوص برنامه های جاری، آینده و اهداف تان دارید در خاتمه این گفتگو بفرمایید:   

 

به عنوان یک عضو هیات علمی دانشگاه و یک جراح چاقی، پژوهش را وظیفه اصلی خود می دانم تا در پیشرفت علم جراحی چاقی و متابولیک در ایران و جهان، به نوبه خود سهیم باشم.

 

 

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,[اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 340094
:
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings