تعیین میزان باقی مانده آفت کش، فلزات سنگین و پلی آروماتیک هیدروکربن ها در انواع نان سنتی ( لواش، بربری، سنگک و تافتون ) عرضه شده در نانوایی شهر تهران
مجری طرح: دکتر پژمان قیطاسیان، همکاران طرح: مریم مصرقانی - سید محمد طباطبایی- مهدی چینه چیان
این پژوهش به بررسی کیفیت و ایمنی نانهای تولیدی در ایران از نظر میزان نمک، جوش شیرین، فلزات سنگین و ترکیبات پلیآروماتیک هیدروکربنها (PAHs) پرداخت. از 40 نمونه نان شامل لواش، تافتون، بربری و سنگک، میزان جوش شیرین در 30% نانهای لواش، 60% نانهای تافتون و تمام نمونههای رومال نان بربری بالاتر از حد استاندارد بود، درحالیکه در نان سنگک شناسایی نشد.
از نظر نمک، 30% نانهای لواش، 40% تافتون، 30% بربری و 10% سنگک مقادیری بیش از حد مجاز داشتند. بررسی فلزات سنگین (آرسنیک، سرب و جیوه) نشان داد که مقادیر آنها در تمام نمونهها کمتر از حد استاندارد است. غلظت PAHs بین µg/kg 0.2 تا 1.11 متغیر بود که در نان تافتون بیشترین و در نان لواش کمترین مقدار ثبت شد. در مجموع، اگرچه مقادیر PAHs در حد مجاز بود و هیچ سمی شناسایی نشد، اما مقادیر بالای جوش شیرین و نمک در برخی نانها نگرانیهایی برای سلامت عمومی ایجاد میکند. این یافتهها بر لزوم نظارت بیشتر، آموزش نانوایان و آگاهیبخشی به مصرفکنندگان تأکید دارند تا کیفیت نان و سلامت جامعه بهبود یابد.
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText