تحلیل سیاستهای سلامت مدارس ایران و ارائه الگو
مجری طرح: دکتر سید احمد احمدی تیمورلویی، همکاران طرح: زهرا اسدی، دکتر عسگر آقایی هشجین، دکتر حمید پوراصغری
سلامت مدارس عبارت است از مجموعه اقداماتی که به منظور تشخیص، تامین و ارتقای سلامت دانش آموزان و آن دسته از کارکنانی که به نحوی در ارتباط با دانش آموزان قرار دارند، به اجرا درمی آید. مدرسه نهادی است که ارتقای سلامت آن مستلزم رویکردی کل نگر در سه حوزه یادگیری در کلاس، جو کلی مدرسه و ارتباط نزدیک بین خانه، مدرسه و جامعه می باشد و دارای کارکرد آموزشی است. سرمایه گذاری در سلامت کودکان و نوجوانان و بکارگیری سیاستهای کارآمد پیشگیرانه میتواند منافع اقتصادی و اجتماعی قابل ملاحظهای را برای این گروه جمعیتی و سلامت جهانی به بار آورد.
در مرحله مرور دامنه ۲۵ مقاله مورد بررسی و مهمترین ابعاد سیاست سلامت مدارس شامل تغذیه، بهداشت محیط، همکاری بین بخشی، آموزش سلامت، ارائه خدمات سلامت، فعالیت بدنی، خدمات اجتماعی و روانشناسی و محیط کار کارکنان شناسایی شد. مصاحبه با خبرگان نیز نشان داد که عوامل متعددی در سیاست سلامت مدارس تاثیر دارد که شامل نقش آفرینان، عوامل زمینه ای، محتوای سیاست ها، و فرآیند سیاست گذاری است و الگوی اولیه در چهار بعد طراحی شد.
نتایج نشان داد که تامین سیاست های مبتنی بر نیاز دانش آموزان، همکاری بین سازمانی ذینفعان، تامین منابع مالی و زیر ساخت ها و اولویت بخشی کلان به سلامت مدارس از ضروریات است. نتایج پژوهش حاضربه مدیران ارشد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش در امور سیاست گذاری از طریق ارایه شواهدی مبتنی بر تحلیل جامع در خصوص سازوکار شکل گیری سیاست های سلامت مدارس در هشت محور فوق الذکر کمک می کند.
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText