تبیین چالشهای ایمنی معادن سطحی از دیدگاه کارکنان، مدیران و مسئولین ایمنی و بررسی ارتباط آنها با یکدیگر به روش کیفی _دیمتیل فازی (مطالعه موردی: یکی از معادن سنگ آهن استان یزد)
مجری طرح: دکتر حسین ابراهیمی، همکاران طرح: ندا ملامهدی زاده، غلامحسین حلوانی، علی اصغر فرشاد، سیده ملیکا خارقانی مقدم
معدنکاری شامل خطرات ایمنی، بهداشتی و محیطزیستی است. امروزه اهمیت بخش معدن و معدن کاری در کشور بر کسی پوشیده نیست و توسعه پایدار معدن و صنایع جانبی آن میتواند متضمن توسعه اقتصادی کشور همسو با حفظ و کاهش آسیبهای محیط زیستی شود. با توجه به اهمیت مسائل ایمنی در معادن، این مطالعه با هدف تبیین چالشهای ایمنی و بررسی ارتباط آنها با یکدیگر به روش تلفیقی کیفی-دیمتل فازی برای یکی از معادن استان یزد انجام گردید. نتایج پزوهش نشان داد که هر یک از گروهها دیدگاههای متفاوتی در مورد چالشها و علل ریشهای آنها دارند.
کارشناسان ایمنی بیشتر بر موضوعاتی مانند سیاستها، رویهها و فرهنگ ایمنی در سازمان، سرپرستان بر مسائلی مانند ماشینآلات، تجهیزات و محیط کار پرخطر و کارکنان نیز بر مواردی مانند آموزش ناکافی، تجهیزات نامناسب و خطاهای انسانی تأکید کردهاند. این تفاوتها ناشی از تجارب، نگرش و اولویتهای آنان در مواجهه با مسائل ایمنی است که به شناسایی و پوششدهی طیف وسیعتری از مشکلات ایمنی کمک میکند. دیدگاههای متفاوت میتواند به عنوان یک مزیت استراتژیک مورد استفاده قرار گیرد تا از طریق همکاری و تبادل دانش بین بخشهای مختلف، سازمانها بتوانند راهکارهای ایمنی مؤثرتر و جامعتری را پیادهسازی کنند. با این حال، مدیریت نادرست این تفاوتها میتواند به ناهماهنگی و کاهش پذیرش سازمانی منجر شود. با بهبود ارتباطات داخلی، ایجاد فرصتهای مشارکت فعال و بهرهگیری از تئوریهای علمی مرتبط، سازمانها میتوانند از این تفاوتها به عنوان یک منبع ارزشمند برای ارتقاء ایمنی استفاده کنند.
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText