تاثیر سلولهای بنیادی تزریقی بر عملکرد شنوایی درکاهش شنوایی ناشی از نویز: یک مرور نظام مند
مجری طرح: دکتر محبوبه اروئی، همکاران طرح: مهدی اکبری، مرتضی ضرابی
کاهش شنوایی از جمله بیماریهای مزمنی است که تاثیرات منفی بر عملکرد فردی و اجتماعی فرد مبتلا می گذارد. امروزه برای کاهش این ناتوانی، ابزارهای تقویت کننده فیزیکی صوت به کمک این بیماران آمده است. در سالهای اخیر با پیشرفت دانش بشری در علوم زیستی و طب بازسازی، مطالعات متعددی در عرصه باز سازی شنوایی در مدلهای آسیب شنوایی اعم از آسیب حلزون ناشی از دارو و نویز و نوروپاتی شنوایی در حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است ولی تاکنون به دلیل تنوع در سلولهای بکار گرفته شده، تکنیک های تزریق سلول، گونه های حیوانی و ارزیابی عملکرد شنوایی، یک وحدت رویه و پاسخ شفاف دراین زمینه مشخص نشده است.
در این مطالعه مرور سیستماتیک محققان به دنبال بررسی نقش سلولهای بنیادی در یک نوع آسیب شنوایی خاص یعنی افت شنوایی ناشی از نویز بوده ند که ارزیابی شنوایی با آزمون پاسخ برانگیخته شنوایی ساقه مغز (ABR) انجام شده است. ابتدا، جستجوهای وسیع از Embase، PubMed، Web of Science، و ProQuest از سال 2000 تا 2023 انجام شد. پس از غربالگری عنوان و چکیده، 45 مطالعه به طور کامل از نظر واجد شرایط بودن مورد ارزیابی قرار گرفتند و 36 مطالعه به دلیل عدم رعایت معیارهای ورود و یا اینکه مقالات مروری بودند حذف شدند. در نهایت 9 مطالعه برای استخراج داده ها باقی ماند و 6 مورد از آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
در آنالیز انجام شده علیرغم محدودیتها و ناهمگنی بالا در بین مطالعات، دیده شده است که سلولهای بنیادی مزانشیمی، حتی با منشأ انسانی و تزریق سیستمیک، ممکن است بدون عوارض جدی در بهبود آستانه شنوایی ABR موثر باشند. بنابراین پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری با یافته های فوق الذکر برای دستیابی به شواهد قویتر جهت مطالعات بالینی انجام شود.
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText