بررسی تاثیر مداخلات بازتوانی با تاکید بر اقتصاد ژتونی بر میزان مشارکت افراد با بیماری روانی مزمن مقیم مرکز توانبخشی امید فردا
مجری طرح: الهه حجتی عابد، همکاران طرح: فاطمه قجقی، میترا خلف بیگی، اسماعیل محبوبی
افراد با بیماری روانی مزمن الگو های مشارکتی غیر فعال دارند و به دلیل عواملی مانند کمبود انگیزه، علایم منفی، طرد اجتماعی و انگ هویت خود را از دست داده اند. یکی از رویکرد هایی که با هدف قرار دادن انگیزه افراد اجرای آکوپیشن در آن ها را افزایش می دهد اقتصاد ژتونی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مداخلات بازتوانی با تاکید بر اقتصاد ژتونی بر مشارکت در آکوپیشنهای افراد با بیماری روانی مزمن مقیم در مرکز توانبخش امید فردا می باشد.
در این پژوهش نیمه تجربی قبل و بعد 10 فرد با بیماری روانی مزمن با نمونه گیری در دسترس از مرکز توانبخشی امید فردا تهران مداخلات بازتوانی در قالب اقتصاد ژتونی را دریافت نمودند. نتایج نشان داد که مداخلات بازتوانی در قالب اقتصاد ژتونی می تواند تاثیر مثبت بر مشارکت و انگیزه افراد با بیماری روانی مزمن مقیم در مرکز توانبخشی امید فردا داشته باشد. توصیه می شود که پژوهش های آینده تاثیر مداخلات بازتوانی در قالب اقتصاد ژتونی بر روی تعامل اجتماعی و آغاز کردن عملکرد افراد با بیماری روانی مزمن را بررسی کنند.