بررسی ارتباط شاخص کیفیت تغذیه ای و سندرم روده تحریک پذیر: یک مطالعه مورد شاهدی

مجری طرح: دکتر سیده طیبه رهیده، همکاران طرح: پدرام دلگرم، مرجان مخترع، حسین شاهین فر، مهتاب کرمی تالاندشتی، محمد زاهدی

 

با توجه به شیوع روز افزون سندرم روده تحریک پذیر به عنوان یکی از بیماری های دستگاه گوارش و تاثیر گذار بر کیفیت زندگی انسان، رعایت اصول رژیم غذایی سالم به عنوان یکی از راهکارهای درمانی که فاقد هرگونه عوارض جانبی است، ارزیابی دریافت های غذایی جهت بهبود توصیه های تغذیه ای و کنترل علائم این بیماری مهم است.

نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر دریافت پایینی از ریز مغذی هایی مانند کلسیم، فسفر، کروم، پتاسیم، ویتامین آ، ویتامین ای و ویتامین های گروه ب شامل تیامین، ریبوفلاوین، پنتوتنیک اسید و ویتامین سی دارند. کمبود این عوامل در تشدید علائم این بیماری تاثیر گذار است. موارد کابردی نتایج: از نتایج این پژوهش می توان در ارائه توصیه های تغذیه ای جهت ارتقای کیفیت رژیم غذایی و کنترل علائم بیماری در بیماران مورد نظر استفاده نمود.

Template settings
Close menu