بررسی ارتباط بین ویژگی های شخصیتی با الگوهای غذایی و گروه های غذایی درشرکت کنندگان مطالعه همگروهی سلامت کارکنان ایران
مجری طرح: دکتر ناهید آریائیان ، همکاران طرح: دکتر سید عباس متولیان، شقایق نظیری منفردی
درک بهتر تفاوتهای الگوهای غذایی مختلف، انتخاب گروههای غذایی مصرفی و BMI در شخصیتهای مختلف افراد میتواند به ما در درک بهتر تفاوتهای فردی در ترجیحات و عادات غذایی و نیز شناسایی افرادی که ممکن است در معرض خطر عادات غذایی ناسالم هستند کمک کند.
نتایج پژوهش حاضر نشان داد، پرخاشگری ارتباط مثبت با رژیمغذایی غربی، مصرف غلات، گوشت-پروتئین و میوهها دارد. شخصیت فعال و هیجانخواهی ارتباط مثبت با رژیمغذایی سالم و برونگرایی با رژیمغذایی سنتی ارتباط مستقیم و با رژیمغذایی غربی ارتباط معکوس داشت. روانرنجوری ارتباط معکوس با رژیمغذایی سالم، مصرف گوشت-پروتئین، میوه و سبزیها و ارتباط مستقیم با مصرف قند-شیرینی داشت.
هیجانخواهی با مصرف بیشتر چربیها همراه بود. در میان مردان، پرخاشگری با کمبود وزن و در زنان چاقی با برونگرایی ارتباط مستقیم داشتند. باتوجه به نتایج، میتوان نتیجه گرفت بین شخصیت افراد و عادات غذایی ارتباط وجود دارد. بعلاوه، صرفا انتخابهای سالم برای حفظ سلامت کافی نیست و داشتن رژیم متعادل و دوری از پرخوری، بویژه در افراد اجتماعیتر، اهمیت زیادی دارد.