بررسی ارتباط بین وضعیت ویتامین D با هایپرگلیسمی در کارکنان شرکت سایپا
مجری طرح: دکتر فریبا علائی شهمیری، همکاران طرح: محمدابراهیم خمسه- مجید مشکینی- حسین کاظمی- حسین یادگاری
در سالهای اخیر نقش ویتامین D بهعنوان یک عامل پیشبینیکننده دیابت و عوارض آن، توجه پژوهشگران را به خود جلب کرده است. شواهد نشان میدهد که قدرت پیشبینیکنندگی ویتامین D ممکن است تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله سطح فعالیت بدنی افراد قرار گیرد. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط میان سطح ویتامین D سرم و بروز هایپرگلیسمی در بین جمعیت کارگران طراحی شده و در این رابطه عواملی مانند فعالیت بدنی، وضعیت تغذیه و شرایط شغلی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
نتایج این پژوهش مؤید وجود درصد قابلتوجهی از شرکتکنندگان ( 61.07 درصد) با سطوح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین دی 25([OH)D] زیر سطح بهینه، و همچنین ارتباط معکوس معنیدار بین وضعیت ویتامین D و هیپرگلیسمی در بین کارگران کارخانه بوده است. با استفاده از تجزیه و تحلیل ROC، غلظت سرمی(OH)D معادل 14.7 نانوگرم در میلی لیتر نقطه برش بهینه برای پیش بینی هایپرگلیسمی در این جمعیت بود. یافتههای این طرح اهمیت گنجاندن ارزیابی وضعیت ویتامین D را به عنوان بخشی از معاینات بهداشتی سالانه برای کارکنان برجسته می کند و ممکن است به سیاستگذاران بهداشتی کمک کند تا از دیابت نوع دو در میان جمعیت کارگران جلوگیری کرده و یا به تاخیر بیاندازند.
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText