ارزشیابی اثر آموزش کوتاه مدت ذهن آگاهی بر افسردگی و استقلال فردی در فعالیت های روزمره زندگی افراد بستری با صدمات نخاعی
مجری طرح: دکتر زهرا کاشانی نیا، همکاران طرح: نعیمه سید فاطمی شیما حقانی رویا نادری
افسردگی و اختلال استقلال عوارضی است که به سبب صدمات حاد ستون فقرات بروز مییابد. ذهن آگاهی یک تکنیک مراقبه ذهنی است که به مددجو امکان پذیرش این ناتوانی را میدهد. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش کوتاه مدت ذهن آگاهی بر افسردگی و استقلال فردی در فعالیت های روزمره زندگی افراد بستری با صدمات نخاعی انجام شد.
در این پژوهش میانگین سنی نمونه ها34.79 و اکثریت مرد (68.4 درصد) بودند. همچنین اکثریت دارای نوع ضایعه پاراپلژی ناقص 63.2 و سطح ضایعه در مهره های سینهای 70.7 بودند. اکثریت نمونه ها به علت تصادف(64.9 درصد) دچار ضایعه شده بودند. 40.4 درصد به مدت یک تا دو سال مددجوی دریافت خدمات بودند. میانگین نمره افسردگی قبل مداخله22.87-+3.52و بعد مداخله 3.11 ± 14.85بود که تفاوت معناداری قبل و بعد از مداخله وجود داشت. میانگین نمره استقلال فردی در این مددجویان قبل از مداخله 13.39 ± 51.5 و بعد از مداخله 13.38 ± 52 بود که تفاوت معناداری مشاهده نشد.
موارد استفاده از ذهن آگاهی یادگیری روش جدیدی برای پاسخگویی به تجربیات ناخوشایند و حرکت به سمت پذیرش است. آموزش ذهن آگاهی به پرستاران و همچنین به مددجویان کمک میکند تا نحوه پاسخگویی به تجربیات خود را انتخاب کنند. این مداخله آموزشی میتواند جزئی از اقدامات لازم و مفید حین بستری مددجو در بیمارستان باشد.
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText