ارتباط میان امتیاز تنوع غذایی (DDS) بر شانس بیماری کبد چرب غیر الکلی، نتایج آزمون کارکرد کبد، شاخص کبد چرب (FLI) و قند خون: نتایج حاصل از مطالعه کوهورت فسا

مجری طرح:  منوچهر امین املشی ، همکاران طرح:  رضا همایونفر

رژیم غذایی با تنوع بالا یکی از ابعاد رژیم غذایی سالم در جمعیت است. با این حال مطالعات در کشور ایران نتایج ضد و نقیضی از ارتباط رژیم غذایی با تنوع بالا و برخی اختلالات از جمله چاقی نشان داده اند. از این در این طرح سعی به بررسی ارتباط امتیاز تنوع غذایی و خطر بیماری کبد چرب غیر الکلی شد.
نتایج این طرح نشان داد که افزایش امتیاز تنوع غذایی که تنوع غذایی را از هر نوع گروه غذایی، شامل گروه های غذایی سالم (مانند غلات کامل، میوه و سبزی و...) و گروه های غذایی غیر سالم (مانند غلات تصفیه شده، شیرینی‌ها و...) بررسی می‌کند، سبب افزایش خطر بیماری کبد چرب غیر الکی و آنزیم‌های کبدی می‌گردد.
از این رو به نظر می‌رسد، تبعیت از یک رژیم غذایی با تنوع غذایی بالا که شامل گروه های غذایی ناسالم باشد، برخلاف انتظار، سبب افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکی می‌گردد.

Template settings