اثر مشاوره تغذیه فردی و آموزش اعضا خانواده بر کیفیت زندگی ، خواب، تغییرات وزنی، استرس و اضطراب در بیماران مبتلا به سرطان معده پس از گاسترکتومی کامل
مجری طرح: دکتر فرزاد شیدفی، همکاران طرح: نسرین کشتکار، دکتر سید روح الله میری، دکتر فاطمه سادات حسینی بهارانچی
سرطان معده و جراحی آن منجر به اختلالات تغذیهای و کاهش کیفیت زندگی بیماران میشود. مطالعات قبلی نشان دادهاند که مداخلات تغذیهای میتوانند این مشکلات را بهبود بخشند. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر مشاوره تغذیه و آموزش خانواده بر کیفیت زندگی، سلامت روان، خواب و شاخصهای آنتروپومتریک بیماران پس از گاسترکتومی توتال انجام شده است. نتایج پژوهش نشان داد مشاوره تغذیه به بیماران مبتلا به سرطان معده پس از جراحی، به طور موثری کیفیت زندگی آنها را بهبود میبخشد. این مشاوره به کاهش عوارض جانبی جراحی مانند مشکلات وزن، تهوع، خستگی و اضطراب کمک میکند.
همچنین، آموزش خانوادهها نیز در این زمینه نقش مهمی دارد. بنابراین، مشاوره تغذیه و آموزش خانوادهها میتواند به بهبود وضعیت بیماران سرطانی پس از جراحی کمک کند و باید بیشتر در بیمارستانها مورد استفاده قرار گیرد. مشاوره تغذیه به همراه آموزش خانواده میتواند به طور موثری کیفیت زندگی بیماران پس از جراحی سرطان معده را بهبود بخشیده و در نتیجه کاهش وزن و بهبود شاخص توده بدنی، بهبود مشکلات گوارشی از جمله دیسفاژی، رفلاکس، تهوع و بیاشتهایی و همچنین بهبود وضعیت روانی و کاهش اضطراب و استرس را به همراه داشته باشد. این روش میتواند به عنوان یک رویکرد مکمل در مدیریت عوارض پس از جراحی سرطان معده مورد استفاده قرار گیرد.
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText